Categories
Lajme

Sot dita e mësuesit; Përkujtohet në Korçë 132 vjetori i “Mësonjëtores”

Hapja e Mësonjëtores së Parë shqipe realizoi një ëndërr të hershme të shqiptarëve. Daljen në dritë të gjuhës shqipe pas shumë shekujsh. Në këtë 7 Mars, kjo ndërtesë ku nisi të mësohej shqip mbetet në epiqendër të festimeve. Koleksionistët Niko Kotherja dhe Mirgen Shamblli sjellin një ekspozitë të veçantë me dëftesa dhe dokumente të tjera […]