Categories
Histori Të gjitha

Harta e Shqipëris natyrale para dy shekujve ku tregon zonat e banuara nga Shqiptarët

Kjo hartë e para dy shekujve tregon se sa e madhe ka qenë Shqipëria dhe sa është zvogëluar tani trungu jonë kombëtar.Fotoja është publikuar në Facebook nga studiuesi Artan Shkreli.Më poshtë shkrimi i plotë shpjegues i Shkrelit për foton. “Pjese nga harta etnografike e vitit 1861, para Kongresit te Berlinit, realizuar nga frengu Lejean (mos […]