San Marino

San MARINO/ MARINI, gurthyesi i fisit Ilir Dalmatë themeloi atë që tani është qyteti dhe shteti i San Marinos!

Popullsia e saj mesjetare e folur dalmate përdorte Arbe, Arbia, Arbiana, Arbitana dhe më shpesh Arbum në dokumentet e shkruara…

2 years ago