Categories
Histori Shqipëria

Isa Boletini arrestoi zyrtarët rusë në Mitrovicë shkruante “Daily Telegraph” me 1902

Isa Boletini me njëqind ushtarë të armatosur, kishte marrë informacion nga Stambolli për ardhjen e rusëve dhe ai i kishte pritur për të hyrë në Mitrovicë, ku menjëherë i kishte burgosur. Shqiptarët i kishin konfiskuar të gjitha gjerat dhe, pas mbajtjes së tyre tri ditë, ata i shoqëruan deri në Shkup… Studiuesi Flamur Maxharri ka […]

Categories
Kulturë Të gjitha

Satira arvanitase botohej në gjuhën shqipe në Greqinë e dikurshme

Satira arvanitase botohej në gjuhën shqipe në Greqinë e dikurshme