More

  arvanitas

  - Advertisement -

  “Jam arvanit dhe flas arvanitika”, – kjo ishte fjalia e përsëritur me krenari, nga çdo banor i Salaminës dikur

  “Jam arvanit dhe flas arvanitika”, – kjo ishte fjalia e përsëritur me krenari, nga çdo banor i Salaminës, si dëshmi për historianin grek, Tasos...

  Revolucioni i vitit 1821 në Greqi, ishte revolucion i shqiptarëve

  “Ata që u çliruan me gjakun e mundimet tona janë armiqtë më të këqijtë tanë” (Fan Noli) Nga: Alba Haruni Pas revolucionit francez 1789-1799 nisi një...

  Shqiptarët që bënë greqinë

  Përgatiti Alqi Koçiko Revista “Besa”, nisi botimin e saj si organ i Shoqatës së Arvanitasve të Greqisë, në vitin 1983 si revistë e përtremuajshme. Artikulli i Aristidh...

  Gjuha arvanitase gjen rrënjët, guri 3600 vjeçar hedh dritë mbi të vërtetën

  Gjuha jonë e folur nuk dihet që nga cili vit daton, por disa dokumente që na vijnë edhe sot e kësaj dite, mund të themi me gojën plot se as vitin në të cilin ajo ka filluar të shkruhet nuk mund ta themi.

  Satira arvanitase botohej në gjuhën shqipe në Greqinë e dikurshme

  Satira arvanitase botohej në gjuhën shqipe në Greqinë e dikurshme
  - Advertisement -

  Must Read

  - Advertisement -