arvanitët

Popullsia dhe fshatrat e Shqiptarëve te Greqisë 1879 – 1907

Intelektualët e shtetit grek përvec problemit të përplasjes me cështjen sllave me Falmerayerin (duke mbrojtur mitin kombëtar që krijuan) u…

3 months ago

“Plaka autoktone” në Akropol ka më shumë se 200 mijë shqiptarë

23.10.2019 - 13:23 Me habi pamë se gazeta e rëndësishme “Republique Française”, e cila në polemikën e saj të zakonshme…

3 months ago

“Jam arvanit dhe flas arvanitika”, – kjo ishte fjalia e përsëritur me krenari, nga çdo banor i Salaminës dikur

“Jam arvanit dhe flas arvanitika”, – kjo ishte fjalia e përsëritur me krenari, nga çdo banor i Salaminës, si dëshmi…

1 year ago