Categories
Histori Të gjitha

Troja, lindi Romën apo Orikumin?

Orikumi jo vetëm det, por edhe histori Pjesa jug-perëndimore e vendit njihet jo vetëm për plazhet e bukura dhe ujin e kristaltë, por edhe për historinë e pasurinë e saj që në antikitetin e hershëm. Një nga vendet më të rëndësishëm dhe që ka pasur një rol strategjik gjatë gjithë kohës është pikërisht qyteti i […]