Tag: ura e mesit

  • Ura e Mesit si u ndërtua pa hekur e çimento

    Ura e Mesit si u ndërtua pa hekur e çimento

    Ura e Mesit, ndodhet 8 km larg qytetit të Shkodrës mbi lumin Kir, është një monument kulture me vlera të mëdha dhe simbol i qytetërimit të lashtë. E ndërtuar në vitin 1768, nga Mehmet Pashë Bushati, ura me kurriz që ndodhet mbi lumin Kir shërbente për të lidhur Drishtin me Shkodrën. Si një monument me…