More

  Turizëm në parkun e Orikumit/ Vizitorët mund të hyjnë me dokument identifikimi

  Parku Arkeologjik i Orikut i cili ndodhet në afersi të bazës ushtarake të Pashalimanit në Orikum është një zonë me bukuri natyrore, mes lagunës, gadishullit të Karaburunit dhe detit.

  Rrënojat e qytetërimit të lashtë të Orikut shtrihen në një kodër me sipërfaqe 5 hektarë.

  Përveç bukurisë natyrore që kjo zonë ofron, qyteti antik i Orikut që u ndërtua në shekullin e gjashtë para Krishtit mbart historinë e qytetërimit të dikurshëm ilir, por dhe të zbarkimeve romake në kohën e Jul Çezarit.

  Ndryshe nga ç’mendohet për shkak se është një zonë ushtarake, ky park mund të vizitohet nga të gjithë. Edhe pse ndodhet brenda posto-bllokut të bazës së Pashalimanit, turistët mund ta kalojnë duke treguar një dokument identifikues.

  Latest news

  Related news

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here