Categories
Bota

Ushtria amerikane pranon për herë të parë: Nuk jemi vetëm në planet /Video

Në nëntor 2004, një grup aeroplanësh luftarakë amerikanë USS Nimitz kishte një takim radar-vizual me një objekt fluturimi të paidentifikuar.

Në dhjetor 2017, u publikuan incizimet rreze të kuqe të incidentit, dhe Washington Post shkroi se pamjet u liruan nga ish-oficeri i inteligjencës, Lewis Elizondo, për të ndriçuar operacionin sekret të Ministrisë së Mbrojtjes.

Ushtria kurrë nuk ka pranuar zyrtarisht se programi ka ekzistuar deri më tani, por gazeta New York Times ka siguruar materiale video dhe ka kontaktuar me pjesëmarrësit e programit të diskutueshëm

Programi u hoq zyrtarisht në vitin 2012, por burime të njohura me operacionin thanë se njerëzit që punonin në të ishin zhvendosur vetëm në pozicione të tjera dhe ende analizonin të gjitha informacionet e UFO-ve.

Një nga incizimet e zbuluara në publik tregojnë dy pilotë të aeroplanit F/A-18 Superhornet, të cilët fluturuan nga transportuesi i avionëve në 2004 për shkak të një objekti të pazakontë, madhësisë së një avioni të pasagjerëve

“Kjo është një dron”, tha një nga pilotët, “Ka një skuadër të tërë, shikoni në S.A.” “Perëndia ime.” “Të gjithë shkojnë me erën. Fryn 120 kilometra në orë. “” Shikoni, është duke u kthyer “,” Nuk është … “- janë këto fjalët që dëgjohen e pilotëve në videon që ka rrjedhë në muajin gusht.

Pentagoni ka heshtur lidhur me këto incidente, por më 23 prill marina amerikane konfirmoi për revistën Politico: “Ka pasur shumë raporte për avionë të paautorizuar dhe të paidentifikuar që kanë hyrë në hapësirën ajrore tona në vitet e fundit”.

“Këta aeroplanë – ne do t’i quajmë aeroplanë – tregojnë karakteristikat që aviacioni amerikan, si kudo tjetër në botë, aktualisht nuk zotëron në arsenalin e vet”, tha Elizondo.

Një ish-zyrtar i lartë i Pentagonit thotë se fluturakja kishte “sfiduar ligjet e aerodinamikës”, se nuk kishte formë të dukshme të lëvizjes dhe se manovronte në një mënyrë që është larg nga fuqia G që trupi i njeriut mund të durojë.

jë nga pilotët, kapiteni i pensionuar David Fravor, tha për CNN se objektet fluturuese dukeshin si “bonbonet Tic-Tac 15 metra të gjata”, me aftësi gjithëpërfshirëse për manovrim.

Vetëm pas insistimit të New York Times, Pentagoni kishte pranuar se programi ekzistonte dhe kishte buxhet vjetor 22 milionë dollarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *