More

  Veta dhe numri i foljes

  Vetë e foljes quhet forma foljore që tregon se kush e kryen veprimin
  (unë, ne, ti, ju, ai, ajo, ata, ato):

  Veta I njëjës: unë punoj
  Veta II njëjës ti punon
  Veta III njëjës ai punon
  Veta I shumës: ne punojmë
  Veta II shumës: ju punoni
  Veta III shumës: ato punojnë

  Numër i foljes quhet forma foljore që tregon se veprimi kryhet nga një ose më shumë qënie apo sende. Folja ka dy numra, njëjësin dhe shumësin:

  Unë punoj (Veta I njëjës)
  Ne punojmë (Veta I shumës) /shqip.info/

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu