Më shum

  17 vjecarja shqiptare bëhet vajza më e re në botë që ngjit Everestin

  Mrika Nikqi quhet vajza shqiptare që ka ngjitur malin e Everestit.

  17 vjeçarja nga Peja është bërë vajza më e re në moshë që ngjit malin më të lartë në botë.

  “Në male nuk ka gjini, moshë dhe nuk është e rëndësishme se prej nga vjen. Në male jemi të gjithë të barabartë”, thotë Mrika Nikçi.

  Mrika thotë se edhe pse është e rrezikshme, ngjitja në Everest shërben si frymëzim edhe për të tjerët, pasi siç ia doli ajo, edhe të tjerët munden.

  “Kur po ngjitesh në majën e një mali të lartë, arrin në një pikë kur do të heqësh dorë. Mendja të thotë ndalo, mund të vdesësh. Por dicka brenda më thotë nuk do kthehesh pas, vazhdo të ngjitesh.

  Besoj se ka njerëz të cilët i frymëzoj sepse ia arrita të ngjitem në malin Everst në moshën 17 vjeçare.

  Ka njerëz që mendojnë se nëse ajo ia arriti dhe unë mund tia arrij. Nëse vërtet do diçka, ti mund të lëvizësh malet.” thote ajo.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here