Përralla

Gishteza

Na ishte nje here nje grua qe deshironte shume te kishte nje femije te vogel, por, meqe nuk dinte se…

1 year ago

Perralla e Shqipes

Djaloshi u ngjit atëherë në majë te shkrepit, dhe gjeti në çerdhe zogun e shqipes qe po luente me gjarpënin…

1 year ago

Macoku me Cizme

Në një fshat shumë të largët jetonte një mullixhi me tre djemt e tij. Djali i vogël quhej Markez dhe…

1 year ago

Princi dhe e bukura e dheut

Nje dite prej ditesh, Princi, djali i mbretit do martohej...mirepo pak dite para se te martohej ai i thote te…

1 year ago

Borebardha dhe 7 xhuxhat

Na ishte njëherë një mbretëreshë e bukur, por shumë e keqe, që rronte në një kështjellë të madhe. Kjo mbretëreshë…

1 year ago

Mama dhia ujku dhe shtatë kecat

Mama dhia jetonte me shtatë kecat në një shtëpizë mes pyllit. Një ditë, ajo do të largohej nga shtëpia dhe…

1 year ago

Si e humbi lepuri bishtin

Dikur lepujt kishin bisht të gjatë.Një ditë një lepur po bridhte rrugës, ku u takua me dhelprën, e cila kishte…

1 year ago

Gjuetari i shpezeve

Një gjuetar shpezësh ngrehu kurthin për kojrila dhe e shikonte prej së largu se a do të zërë gjë. Kur…

1 year ago

E Perhitura

E përhitura Na ishte një herë një vajzë e bukur e cila jetonte së bashku me babain e vet pasi…

1 year ago

Flokarta dhe tre arinjtë

Na ishte njëherë një vajzë, që kishte një emër të bukur, Flokartë. Një ditë, megjithëse nëna ia kishte ndaluar, Flokarta…

1 year ago

Dreri dhe luani

Dreri dhe luani Një dre i etshëm erdhi tek një burim. Ndërsa ishte duke pirë ujë, vuri re në ujë…

1 year ago

Na ishte seç na ishte

Një ditë një dhelpër ra në pus. U mundua sa u mundua por nuk doli dot. Pastaj vendosi të presë,…

1 year ago

Kësulëkuqja

Në një fshat gazmor të vendosur buzë një pylli, jetonte një vogëlushe e hirshme me nënën e vet. Ishte shumë…

1 year ago