More

  Cfarë shohin Shqiptarët më shum në televizor

  Departmenti i Gazetarisë dhe i Komunikimit i UT me mbështetjen e AMA sapo ka përfunduar një Pyetësor të Sjelljes së Audiencave në Lidhje me Tregun e Medias.

  Më një kampion prej 800 persona dhe me përzgjedhje të rastësishme në rang kombëtar, pyetësori është zhvilluar në periudhën mars-prill 2019 (Tiranë, Elbasan, Lushnje, Vlorë, Gjirokastër, Korçë, Shkodër, Kukës). 73.4 për qind e të intervistuarve kanë qenë në zona urbane dhe 26.6 për qind në zonat rurale.

  Pavarësisht se shumica e të intervistuarve kanë qenë me të ardhura të pakta, 35.5% e tyre kanë TV Dekoder Digjital me kartë; 24.8% TV numerik të lidhur me kabëll; 24.3% TV të thjeshtë me antenë dhe 20.1% TV të lidhur direkt me internetin).

  Gjysma vazhdojnë ende të kenë TV si mjet informimi dhe gjysma tjetër rrjetet sociale dhe portalet. Orari i mbrëmjes është më i ndjekuri (68 %).

  Sipas anketimit shqiptarët shohin filma dhe lajme, dhe më pak telenovela dhe spektakël./shqip.info

  Lajmet e fundit
  Lajme të ngjashme

  PËRGJIGJU

  Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
  Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu