Categories
Lajme

Shtëpia e Ismail Kadaresë në Tiranë kthehet në muze

Shtëpia e kolosit e letrave shqiptare, Ismail Kadaresë së shpejti do të hapë dyert si muze.

Mësohet se shtëpia e shkrimtarit në Tiranë do të kthehet në muze.

E ditur bëhet se arkitektja e njohur Elisabetta Terragni ka restauruar të gjithë apartamentin e Kadaresë në rrugën e Dibrës.

Në këtë apartament shkrimtari ka jetuar dhe punuar për një kohë goxha të gjatë.

Po ashtu e ditur bëhet se brenda apartamentit ekspozimi ndahet në mënyrë të qartë midis studios me dokumente origjinale, objekte, libra dhe mobilie dhe pjesës tjetër të banesës, ku merren njohuri për veprën e shkrimtarit dhe përfshihet këndi i leximit.

Kujtojmë Kadare është nominuar disa herë për çmimin ‘’Nobel në Letërsi’’, por ka fituar edhe një sërë çmimesh të rëndësishme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *