letersia shqipe

Trashëgimia kulturore shqiptare

Letërsia Shqiptare Në kulturën e shqiptarëve ka lënë gjurmën e saj të thellë historia e tyre e brendshme dhe e…

2 years ago

Kur vasiliqia tradhtonte me mendje nga Ismail Kadare

Në veprën e Kadaresë është një tjetër çift i martuar me diferencë të madhe moshe. Ai është Ali Pashë Tepelena dhe Vasiliqia…

2 years ago

Shtëpia e Ismail Kadaresë në Tiranë kthehet në muze

Shtëpia e kolosit e letrave shqiptare, Ismail Kadaresë së shpejti do të hapë dyert si muze. Mësohet se shtëpia e…

2 years ago

Gjuha dhe letërsia shqipe

Nga : Faik Konica Gjuha që flasin shqiptarët është një gjuhë e vjetër, origjinale, për të cilën disa janë shprehur…

2 years ago