Ismail Kadare

Ismail Kadare mbi dëmin që perandoria osmane i ka bërë gjuhës shqipe!

“Shqipja është një nga gjuhët më të zhvilluara flektive (me nyja e parafjalë). Falë kësaj cilësie e, padyshim, gjithë mekanizmave…

1 year ago

Rrëfehet Kadare: Nga arrestimi në klasë te njohja me Helenën

Në ditën kombëtare të jetimëve, shkrimtari Ismail Kadare së bashku me bashkëshorten Helenën erdhi në një rrëfim të rrallë. Në…

2 years ago

Kur vasiliqia tradhtonte me mendje nga Ismail Kadare

Në veprën e Kadaresë është një tjetër çift i martuar me diferencë të madhe moshe. Ai është Ali Pashë Tepelena dhe Vasiliqia…

2 years ago

Kadare shumë pranë për të fituar çmimin Nobel

Nuk është hera e parë për shkrimtarin, të kandidohet për çmimin “Nobel”. Ismail Kadare ka dy mundësi këtë vit, për…

2 years ago

Ismail Kadare, në 1.301 botime në 45 gjuhë

Të dhënat interesa krahasuese të nxjerra nga libri i tij janë: 378 botime në shqip dhe 923 në 44 gjuhë…

2 years ago