Më shum

  Emigrantëve shqiptarë në Kanada iu njihen pensionet

  Shqiptareve që jetojnë dhe punojnë në Kanda do tu njihen edhe vitet e punës në Shqipëri për daljen e pensionit. Ministrja e ekonomisë dhe financave Anila Denaj shfrytëzoi panairin e punës për thënë se kjo është bërë e mundur falë marrëveshjes dypalëshe të firmosur mes dy vendve. Denaj u shpreh se janë 60 mijë shqiptar që përfitojnë nga kjo marrë veshje.

  Anila Denaj: Nuk do të ketë asnjë shqiptar që jeton në Kanada sot, i cili do të quaj të humbur çdo ditë punë, si në Shqipëri dhe në Kanada, pasi mbulimi i të dyja periudhave, ia bën të mundur të gjithë njohjen e kontributeve kudo që janë paguar, në Shqipëri ose në Kanada për skemën e tij të pensionit. Është e rëndësishme të komentojmë dhe faktin që kudo që ai ndodhet do të bëjë të mundur tërheqjen e pensionit, pasi kjo marrëveshje bashkëpunimi ia mundëson.

  Ministrja Denaj u bëri apel të rinjve që të përfitojnë nga panairi i punës.

  Janë 72 biznese qe marrin pjesë në panairin jashtë dhe 60 stenda brenda të cilët së bashku ofrojnë më shumë se 6 mije vende pune. Kjo është një traditë, e cila vazhdon prej 10 vitesh. E kthyer në rutinë në 12 qarqe. Ftoj gjithë të rinjtë dhe të rejat, ti adresojnë nevojat e tyre, me ofertën e sjellë nga këto biznese.

  Ndërkohë kryeministri Edi Rama ka komentuar ne rrjetet sociale te dhënat e fundit te bankës botërore ne lidhje me punësimin ne Shqipëri. Shefi i ekzekutivit ka vene ne dukje se qe prej vitit 2013, papunësia ne vendin tone është ulur me 6%.

  Latest news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  Related news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here