Tag: Emigrantet Shqiptar neper Bote

 • Emigrantëve ju zhvaten 55 milionë euro, ‘Union Net’ merr pjesën më të madhe të dërgesave

  Komisionet e larta që aplikojnë agjencitë e transfertave të parave u marrin emigrantëve dhe familjeve shqiptare të paktën 55 milionë euro në vit padrejtësisht. Në vitin 2015, Banka Botërore, Komisioni Europian dhe organizata e kombeve të bashkuara shpallën objektivin që kostot e dërgimit të parave nga jashtë të zbresin në nivelin 3 për qind të…

 • Rregulla të reja për vizat amerikane

  Departamenti Amerikan i Shtetit njofton se tani kërkon nga aplikantët për vizë të japin hollësi për llogaritë në median sociale, si dhe adresën e emailit dhe numrin e telefonit. Rregulloret e reja për ata që kërkojnë vizë amerikane si vizitorë apo si aplikantë për të imigruar në Amerikë përfshijnë emrin e llogarisë së aplikantit në…

 • Emigrantëve shqiptarë në Kanada iu njihen pensionet

  Emigrantëve shqiptarë në Kanada iu njihen pensionet

  Shqiptareve që jetojnë dhe punojnë në Kanda do tu njihen edhe vitet e punës në Shqipëri për daljen e pensionit. Ministrja e ekonomisë dhe financave Anila Denaj shfrytëzoi panairin e punës për thënë se kjo është bërë e mundur falë marrëveshjes dypalëshe të firmosur mes dy vendve. Denaj u shpreh se janë 60 mijë shqiptar…