Më shum

  Galabrët/Thunatae ishin një nënfis në kuadër të fisit ilir të Dardanëve.!

  Shkruan: Shqipe HOXHA

  Strabon, VII 5,7 (Papazoglu, F. 1969: 439, D 81), cituar sipas, Zef Mirdita: Dardanci i Dardanija u antici, Hrvatski Institut za Povijest, Zagreb, 201

  Straboni shkruan se ata janë një “popull i Dardanitëve, në vendin e të cilit është një qytet i lashtë”.

  Strabo,”To the Dardaniatae belong also the Galabrii, among whom is an ancient city, and the Thunatae”

  Fisi ka qenë i lidhur me Kalabri në Italinë jugore.

  Descriptive Ethnology: Europe, Africa, India

  Galabrii ishte një fis i romanizuar Thraco-ilir

  Wilkes, J. J. The Illyrians, 1992, ISBN 0-631-19807-5, Page 85,”…the Dardanians were an Illyrian or a Thracian people.

  Thunatae ishte një fis i romanizuar Thraco-ilir i Dardanisë së bashku me Galabrin.

  Fisi Thrak i Maedit kufizon Thunatet në lindje.

  Strabo,”To the Dardaniatae belong also the Galabrii, among whom is an ancient city, and the Thunatae”

  Ata kishin një rajon të Kosovës Lindore, Serbinë Jugore dhe Maqedoninë Veriore, qytetet e “Vendenae”, midis Ad Fines (Kursumlija) dhe Viminacium (Kostolac), “Vicinianum” midis Vendenae dhe Therandës, “Tranupara” midis Astibus (Štip) dhe Skupi (Shkup).

  The classical gazetteer: a dictionary of ancient geography, sacred and profane by William Hazlitt, 1851

  Sipas Strabonit, Galabrët ishin një nënfis në kuadër të fisit ilir të dardanëve.

  Strabon, VII 5,7 (Papazoglu, F. 1969: 439, D 81), cituar sipas, Zef Mirdita: Dardanci i Dardanija u antici, Hrvatski Institut za Povijest, Zagreb, 201

  Straboni shkruan se ata janë një “popull i Dardanitëve, në vendin e të cilit është një qytet i lashtë”.

  Thunatae ishte një fis i romanizuar Thraco-ilir i Dardanisë së bashku me Galabrin.

  Fisi Thrak i Maedit kufizon Thunatet në lindje. Thunatae was a Romanized Thraco-Illyrian tribe of Dardania alongside the Galabri.

  The Thracian Maedi tribe borders the Thunatae eastwards.

  James Cowles Prichard, Researches into the physical history of mankind, Vol 3, 1841

  Strabo,”To the Dardaniatae belong also the Galabrii, among whom is an ancient city, and the Thunatae”

  Ata kishin një rajon të Kosovës Lindore, Serbinë Jugore dhe Maqedoninë Veriore, qytetet e “Vendenae”, midis Ad Fines (Kursumlija) dhe Viminacium (Kostolac), “Vicinianum” midis Vendenae dhe Therandës, “Tranupara” midis Astibus (Štip) dhe Shkupi (Shkup)

  The classical gazetteer: a dictionary of ancient geography, sacred and profane by William Hazlitt, 1851

  Skupi u bë kryeqyteti i Dardanisë, i cili shtrihej nga Naiss në Bylazora, në shekullin e dytë para Krishtit.

  Scupi became the capital of Dardania, which extended from Naissus to Bylazora, in the second century BC.

  Macedonia yesterday and today Author Giorgio Nurigiani, Publisher Teleurope, 1967 p. 77 Qytetrimi liro-Dardan i Skupit

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here