Më shum

  Natyra në krizë, njerëzit kërcënojnë 1 milionë specie me zhdukje

  Në tokë, në det, në qiell, impakti shkatërrues i njerëzve në natyre është treguar hapur në raportin e publikuar nga OKB. Një milion specie dhe bimë janë kërcënuar tani më tani me zhdukje. Natyra kudo po bie në një shpejtësi të paparë ndonjëherë së bashku me nevojën tonë për më shumë ushqim dhe energji.

  Këto trende mund të ndalen, tregon studimi, por do t’i nënshtrohet një tranformimi ndryshues, në çdo aspekt të mënyrës sesi njerëzit ndërveprojnë me natyrën.

  Popullsia e botës është dyfishuar që nga viti 1970, ekonomia globale është rritur,, ndërkohë që tregtia ndërkombëtare është rritur të paktën 10 herë.

  Mes viteve 1980 dhe 2000, 100 milionë hektarë të pyjeve tropikalë kanë humbur, përgjithësisht nga plantacioni i vajit në palmës në Azinë Juglindore.  Qytetet u zgjeruan në mënyrë të shpejtë, ndërsa zonat urbane u zgjeruan  që nga viti 1992. Dhe ky aktivitet i njerëzve ka vrarë më shumë specie në një numër të madh sesa më herët.

  Latest news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  Related news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here