Categories
E Ardhmja Teknologji

Rrjeti 5G mund të jetë një katastrofë globale për shëndetin

Rrjeti 5G i internetit pritet të përhapet në të gjithë botën. Por shkencëtarët japin alarmin për këtë rrjet “vrasës”. Ai mund të vrasë kafshë të egra, t’u japë sëmundjeve të terminalit të njerëzve dhe të shkaktojë ndryshimin e fushës magnetike të Tokës, sipas pretendimeve nga një ekspert i teknologjisë.

Arthur Robert Firstenberg është një autor amerikan dhe aktivist në rrezatim dhe shëndetin elektromagnetik.

Ai themeloi grupin e pavarur të fushatës “Task Force Celluar Phone” dhe që nga viti 1996 ai ka argumentuar në botime të shumta se teknologjia “wireless” është e rrezikshme.

Në librin e tij 1997 Microwaving Planet ynë: Ndikimi Mjedisor i Revolucionit Wireless, ai pretendoi se “Industria e telekomunikacionit ka ofruar dëm me teknologjinë e saj që nga viti 1927.”

Ai kohët e fundit ka filluar një peticion ‘online’ që u bën thirrje organizatave botërore, të tilla si OKB, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dhe BE për “ndalimin urgjent të zhvillimit të 5G”, e cila do të procedohet këtë vit.

“Po marr raporte nga pjesë të ndryshme të botës që antenat 5G janë duke u ngritur në të gjithë botën dhe njerëzit tashmë janë duke u prekur nga sëmundjet”, deklaroi Firstenberg.

Sipas Firstenberg, rrjeti “wireless” është “i dëmshëm për njerëzit” dhe zhvillimi i gjeneratës së ardhshme është “definuar si një krim” sipas ligjit ndërkombëtar – thotë ai në peticion ‘online’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *