Categories: E ArdhmjaShkencë

Shtëpi Inteligjente, Për 10 vite teknologjia do na zëvëndësojë

Për dhjetë vite shtëpitë mund të jetë aq shumë të ndërlidhura sa që mund të automatizojnë jetët tona dhe të vendosin për ne çfarë duhet të hamë ose nëse është çasti për të bërë më shumë stërvitje fizike, apo për të ndezur lavatriçen, sipas parashikimit të bërë nga Amy Webb, nga “New York University Stern School of Business” dhe themeluese e “Future Today Institute”.

“Shtëpia jote inteligjente është një burg inteligjent dhe nuk ka asnjë rrugë shpëtimi”, thotë Amy Webb në festivalin “South by Southwest” që u zhvillua në Austin të Teksasit.

“Mund të heqësh nga priza mikrovalën, por nuk mund të shkëputësh të gjithë familjen nga sistemi”, shtoi ajo, duke nënkuptuar se jeta jonë e ardhshme teknologjike do të jetë gjithnjë e më shumë e varur nga një kompani e madhe e teknologjisë në pikën që nuk do të jemi më në gjendje t’i shpëtojmë sistemit operativ në të cilin do të jetojmë.

Sipas Amy Webb, janë tre faktorët që favorizojnë këtë skenar. I pari është përhapja e pajsijeve inteligjente. Këtij i bashkohet përhapja e bokseve smart, altoparlantët e pajisur me asistentë virtualë që janë gjithnjë e më të përhapur në shtëpitë tona. Faktori i tretë është angazhimi i të gjitha kompanive të mëdha të teknologjisë në sektorin e shëndetësisë, shpesh herë duke krijuar partneritete me spitalet dhe kompanitë e sigurimit, që regjistrojnë gjithnjë e më shumë zakonet tona.

Sipas analistëve të IDC-së, rritja e tregut për shtëpitë inteligjente është konstante dhe mes vitit 2019 deri në 2023 do të ketë 1,6 miliardë pajisje inteligjente në botë.

SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Recent Posts

Kush ishte AKILI ? Vetëm gjuha jonë Shqipe, di të zgidhë enigma të tilla!

Nga Aleksandër Hasanas (Mili Butka) Kush ishte AKILI dhe pse quhej ashtu? Vetëm gjuha jonë…

19 hours ago

Shqipja, nëna e gjuhëve indo-evropiane

Në librin e saj “Roli pellazgo-ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve” historiania Elena Kocaqi…

23 hours ago

Lufta e Trojës ishte luftë Pellazgo – Ilire

HISTORIA FLET NËSE DIJMË TA SHKRUAJMË Lexim i librit, të Prof. as. dr. Elena Kocaqit…

1 day ago

Ngjashmëria e gruas etruske me atë shqiptare të ditëve të sotme

Populli etrusk mund të cilësohet si një nga popujt më të lashtë dhe më enigmatik…

4 days ago

Mbiemri {Epiteti} rrjedha burimi i saj Etimologji.

Zhvillimi i mbiemrave tek shqiptarët fillon prej shek. XII- e në vijim. Nga : Aleksander…

4 days ago

Si u hodhën bazat e lirisë akademike në universitetet e Parisit?

Nga: Aurel Plasari Me titullin “Mëmë e shkencave” (Parens Scientiarum), njihet bulla e lëshuar në…

6 days ago