Tag: 5G

  • Teknologjia 5G, Shqipëria nis procedurat për përdorim në 2020-ën

    Teknologjia 5G, Shqipëria nis procedurat për përdorim në 2020-ën

    Në 2020 Shqipëria do të nisë procedurat për futjen në përdorim të teknologjisë 5G, e cila mundëson internet të shpejtë përmes telefonave celulare dhe apo pajisjeve të tjera të lëvizshme. Aktualisht brezat e frekuencave 5G janë në përdorim nga subjekte të ndryshme, dhe për lirimin e këtyre frekuencave planifikohet të bëhet kompensim financiar. Paratë do…

  • Rrjeti 5G mund të jetë një katastrofë globale për shëndetin

    Rrjeti 5G mund të jetë një katastrofë globale për shëndetin

    Rrjeti 5G i internetit pritet të përhapet në të gjithë botën. Por shkencëtarët japin alarmin për këtë rrjet “vrasës”. Ai mund të vrasë kafshë të egra, t’u japë sëmundjeve të terminalit të njerëzve dhe të shkaktojë ndryshimin e fushës magnetike të Tokës, sipas pretendimeve nga një ekspert i teknologjisë. Arthur Robert Firstenberg është një autor…