Tag: argjiro

  • Princesha Argjiro/Argyra figurë legjendare shqiptare!

    Princesha Argjiro/Argyra figurë legjendare shqiptare!

    Shkruan: Shqipe HOXHA Dr. Milan Shufflaj (88) në veprën e tij “Serbët dhe Shqiptarët”, ai flet për gjurmët e familjes së dëgjuar të Arianitasve. “Përmes mjaft dokumenteve del se kjo familje ka qëndruar në afërsi të fshatit të sotëm Aranitas, ku kalon edhe një lum i vogël i quajtur Argias”(89). Princess Argjiro or Argyro (Albanian:…