Tag: emrat ilir

  • Emra shqiptarë dhe ilirë për fëmijë

    Shtatzënia është një proces i magjishëm nëpër të cilin kalon thuajse çdo grua. Normalisht se nëntë muajt e shtatzënisë janë të veçantë, por edhe të mbushur me sfida të ndryshme. Megjithatë, edhe pas lindjes sfidat e nënës nuk përfundojnë. Në mesin e sfidave të paslindjes është edhe vënia e emrit të bebes. Dhe, përderisa disa…

  • Emrat dhe vendndodhja e shqiptarëve nga Mesjeta deri më sot

    Emrat dhe vendndodhja e shqiptarëve nga Mesjeta deri më sot

    Në burimet e shkruara, ilirët përmenden me këtë emër deri në shekullin VI. Nga shekulli XI në dokumentet e shkruara, banorët e Ilirisë së Jugut njihen me emrin arbër, ndërsa vendin Arbëri. Emri arbër/Arbëri rrjedh nga emri i fisi ilir, Albanoi, që banonte në rrethinat e Durrësit. Edhe sot, ne njihemi në botë me emrin…