Tag: Hena

  • Hëna dhe dielli, simbole kultike në dy kokat e shqiponjës pellazge

    Hëna dhe dielli, simbole kultike në dy kokat e shqiponjës pellazge

    Pelasgetë kishinë nje besë te bukur’ e vjershëtore. Besonin gjithe shenjat’ e natyrës e trupet’ e qjellit; i faleshinë djellit, henës, yjevet të mëdhenj, qiellit,revet,eresë,detit e të tjerave. Kjo besë, që thuhet “mythologji” eshte bes’ e të parëvet prindër tanë, pelasgvet./Sami Frashëri /