Categories
Histori Të gjitha

Dielli simbol tek Pellazgët, Ilirët e Shqiptarët

PA DIELL SKA JETE – DISA FOTO PER DIELLIN QE ISHTE SIMBOL TE ALEXANDRI E NE VAZZHDIMSI ESHTE EDHE SOTE USHQIMI I LASHTE E GJENEZEN E KA PIKRISHT NE -MONTE SCARDUS – SOTE NE MALET E SHARRIT – FLIJA QE SIMBOLIZON DIELLIN ME RREZE – KAM NDEGJUE EDHE NJI VERZION PER KUPTIMIN E KETI USHQIMI […]

Categories
Histori Të gjitha

Hëna dhe dielli, simbole kultike në dy kokat e shqiponjës pellazge

Pelasgetë kishinë nje besë te bukur’ e vjershëtore. Besonin gjithe shenjat’ e natyrës e trupet’ e qjellit; i faleshinë djellit, henës, yjevet të mëdhenj, qiellit,revet,eresë,detit e të tjerave. Kjo besë, që thuhet “mythologji” eshte bes’ e të parëvet prindër tanë, pelasgvet./Sami Frashëri /