Categories
Kuriozitete

Shkencëtarët zbuluan se si njerëzimi shmangu zhdukjen – në një moment bota kishte vetëm 1300 banorë

Rreth 900 mijë vjet më parë, njerëzimi pothuajse u zhdukën. Sipas rezultateve të një studimi gjenomik të botuar vitin e kaluar, paraardhësit e njeriut modern u reduktuan në një popullsi prej mezi 1300 individësh, gjë që na solli në prag të shkatërrimit. Tani, hulumtimi i ri ka treguar se në atë kohë ka ndodhur një […]

Categories
Histori Të gjitha

Teuta ilire ndër 10 gratë më të fuqishme dhe më të frikshme të botës antike

Në shumicën e qytetërimeve të lashta, ishin burrat ato që angazhoheshin në biznesin e përgjakshëm të luftës…por jo gjithmonë. Gjatë gjithë historisë ka pasur shumë gra të fuqishme që kanë udhëhequr kombet dhe udhëzuar ushtritë në luftë shkruan shqip.info , të njohura jo vetëm si luftëtare të frikshme, por edhe si stratege dinake e udhëheqëse […]