Tag: keshilla

 • Pse nuk duhet të flesh asnjëherë në këtë pozicion gjatë natës

  Shkrimet dhe këshillat e gjumit janë nga më të ndryshmet. Edhe për pozicionet po ashtu: si duhet t’i mbash flokët gjatë gjumit, cili është pozicioni më i mirë gjatë natës dhe çfarë thotë ai për ty etj., por nuk jemi fokusuar asnjëherë tek ky pozicion. Pse NUK duhet të flesh asnjëherë përmbys. Gati për ta…

 • Çfarë duhet të bëni për të ulur menjëherë temperaturën e lartë

  Çfarë duhet të bëni për të ulur menjëherë temperaturën e lartë

  Temperatura e lartë shkaktohet nga shumë faktorë si: ftohja, gripi, sëmundjet virusale, sëmundjet ngjitëse, infeksionet që kanë të bëjnë me plagë të rënda. Ato shkaktojnë mungesë oreksi dhe dobësi trupore. Të sëmurëve nuk u jepet ushqim me forcë. Në këto raste perizi është një mjet i mrekullueshëm për luftimin e procesit patologjik. Në fillim të…

 • Sa litra ujë duhet të pimë në ditë?

  Sa litra ujë duhet të pimë në ditë?

  Këshilla e parë e dietologëve, por edhe mjekëve është pirja e sa më shumë ujë për të qenë të hidratuar. Por për shkak të rutinës së përditshme shpesh nuk konsumojmë aq sa ujë duhet. Por sa litra ujë duhet të konsumojmë në ditë? Sipas kërkuesve femrat duhet të konsumojnë në një ditë minimumi 2.7 litra…

 • Disa këshilla për të mbajtur në formë kujtesën

  Disa këshilla për të mbajtur në formë kujtesën

  Mendoni se kujtesa është gjithnjë aty dhe mund të aktivizohet sa herë që ju dëshironi. E keni gabim, ashtu si trupi apo çdo gjë tjetër ajo ka nevojë për kujdes Vizualizmi është i rëndësishëm për t’iu rikthyer shpesh kujtesës, e është një formë ushtrimi që këshillohet nga psikoterapistët. Të vizualizosh është një lloj si të…