Tag: Liburne Lopsi

  • Fisi ILIR/Liburne Lopsi

    Fisi ILIR/Liburne Lopsi

    Shkruan: Shqipe HOXHA Lopsi është emri i një fisi Luburn te cilet banonin ne malet përgjatë bregdetit lindor të Adriatikut para dhe gjatë Perandorisë Romake, specifikisht Velebit i sotem. Fisi është përmendur nga Plini Plaku në Historine natyrale dhe është huazuar emri i saj në një nga qytetet romake në bregdet, Lopsica (sotme Sveti Juraj…