Categories
Shkencë

NASA merr mesazh me rreze lazer nga 16 milionë km larg

Një eksperiment inovativ në bordin e misionit Psyche të NASA-s sapo mori arritjen e tij të parë të rëndësishme duke kryer me sukses demonstrimin më të largët të komunikimit me lazer. Demoja e teknologjisë një ditë mund të ndihmojë misionet e NASA-s të hetojnë më thellë në hapësirë dhe të zbulojnë më shumë të dhëna […]

Categories
E Ardhmja Shkencë

NASA: Udhëtimi i radhës drejt Marsit ‘me helikopter’

NASA ka testuar me sukses një helikopter që tani është gati të fluturojë drejt Marsit. Çdo pajisje që ka eksploruar Planetin e Kuq deri më tani e ka bërë këtë nga një distancë e madhe ose duke qëndruar në planet. Por inxhinierët tani shpresojnë se helikopteri fluturues do të jetë në gjendje të fluturojë mbi […]