Tag: Panxhar

  • Vetitë e pabesueshme të panxharit të kuq

    Vetitë e pabesueshme të panxharit të kuq

    Mësohet se nga kohët e lashta njerëzit e kanë përdorur panxharin si ushqim të shëndetshëm, që trajton probleme të ndryshme shëndetësore. Romakët dhe grekët e lashtë konsumuan panxhar për të trajtuar sëmundje dhe probleme shëndetësore, të tilla si ulja e temperaturës së trupit. Panxhari është i pasur në vlera ushqyese, pasi përbëhet nga vitamina, zink,…

  • Hani çdo ditë panxhar dhe kjo do të ndodhi me trupin tuaj

    Hani çdo ditë panxhar dhe kjo do të ndodhi me trupin tuaj

    Panxhari është shumë i ushqyeshëm nqs haet dhe I pagatuar por dhe në sallata, lëngje është po kaq I mirë. Ai ka një shumë vitamina dhe minerale dhe shumë pak kalori. Gjithashtu është veçanërisht i lartë në folatë dhe mangan, përmban një sasi të mirë të kaliumit, magnezit, fosforit, vitaminës C, vitaminës B6 dhe hekurit.…