Tag: Papa Albani

  • Papa Albani: Më shkruani në varr që rrjedh nga gjaku shqiptar

    Papa Albani: Më shkruani në varr që rrjedh nga gjaku shqiptar

    Papa Klementi XI (Gjon Francesk Albani) lindi më 23 korrik 1649 dhe vdiq më 19 mars 1721 në Romë. Ai ishte Papa i 243 i Kishës Katolike. Shërbeu si papë nga 23 nëntori i 1700-ës deri më 19 mars 1721. Papa Klementi XI-Albani e drejtoi kishën katolike për 21 vjet dhe rreshtohet i katërti për…