Pirro i Epirit

Antigonea themeluar nga Pirro, mbreti i Epirit Shqiptar

Rrënojat e qytetit antik të Antigonesë ndodhen në majën e një kodre me pamje nga lugina e bukur e Drinos…

1 week ago

Epiri, emri i vjetër i Toskërisë

Shkruan: Brahim AVDYLI Për disa perandorë bizantino-romakë, si psh. Konstandinit të Madh, ne e patëm thënë të vërtetën, duke u…

2 years ago

Pirro i Epirit – General, mbret, sundimtar, strateg e teoricien ushtarak

Pirro i Epirit (319 – 272 pK) ishte Mbret i Epiriotëve dhe Molosëve, që në moshën 12 vjeçare, por dhe…

2 years ago