Categories
Histori Të gjitha

Disku Pellazgjik i Festos, simbolet, gjenoma dhe mrekullia

Disku Pellazgjik i Festos është një pjesë e historisë shumë pak e dëgjuar dhe që grekët e kanë përvetësuar pa argumente dhe pa të drejtë! Është një nga misteret e shumta pellazgo-ilire! Ndoshta më së miri e shpjegon studiuesi i njohur arvanitas Niko Stilos, i cili thotë se ky disk deshifrohet me alfabetin e Dhaskal […]