Categories
Histori Të gjitha

Swastika, Kryqi i Thyer, nga simbol i mirësisë dhe shëndetit në logo e horrorit të Rajhut të Tretë

Swastika si simbol i prosperitetit dhe fat të mirë është shpërndarë gjerësisht në të gjithë botën e lashtë dhe moderne. Por ajo që ka mbetur e ngulur si gozhdë në vetëdijen dhe kujtesën e gjeneratave është Swastika e Rajhut të Tretëm, simboli i terrorit dhe horrorit nazist, fatkobit që e mbolli tmerr dhe varre kudo […]