Categories
Histori

Ky shqiptar ishte mason, trekëndëshin e kishte simbol? Ja emri i tij!

Fadil Kodra, banor i qytetit të Durrësit është ndarë nga jeta para pak vitesh. Në shtëpinë e tij ndodhen akoma një sasi letërkëmbimi me Ibrahim Kodrën, kushëririn e tij si edhe një tufëz flokësh të piktorit, shkruan “Shqiptarja”. Me ftesën e tij Ibrahimi kishte ardhur së pari në Shqipëri. 11 vite më parë i ftuar […]

Categories
Histori Të gjitha

Swastika, Kryqi i Thyer, nga simbol i mirësisë dhe shëndetit në logo e horrorit të Rajhut të Tretë

Swastika si simbol i prosperitetit dhe fat të mirë është shpërndarë gjerësisht në të gjithë botën e lashtë dhe moderne. Por ajo që ka mbetur e ngulur si gozhdë në vetëdijen dhe kujtesën e gjeneratave është Swastika e Rajhut të Tretëm, simboli i terrorit dhe horrorit nazist, fatkobit që e mbolli tmerr dhe varre kudo […]