Categories
Histori Të gjitha

Varri i pellazgut në Varna ,Bullgari

Pausanias (110 prK –180 prK:). (Pausania lib.VIII. 1.4) e thoshte “Burri i parë që ka lindur në botë ka qënë Pellazgu, një burrë i dalluar për përmasat dhe bukurinë e figurës së tij që i kalonte të gjithë të vdekshmit e tjerë për kualitetet e shpirtit.