Xhubleta Shqiptare

Trashegimi Kulturore Tabllo arti me motive kulti tek Xhubleta Shqiptare.

Trashegimi Kulturore: – Foto: Tabllo arti me motive kulti tek Xhubleta Shqiptare. – Kjo foto eshte marre nga Ekspozita: “Lahuta…

1 month ago

Trashegimi Kulturore foto e perpareses se Xhubletes.

Trashegimi Kulturore: – Foto e perpareses se Xhubletes. – Kjo foto eshte marre nga Ekspozita: “Lahuta e Eposit Shqiptar” e…

1 month ago

Dosja e xhubletës drejt UNESCO-s, si dukuri në rrezik.

“Gratë në trashëgiminë kulturore” është tema e diskutimit që bëri bashkë në Muzeun Historik Kombëtar drejtoreshën e Qendrës Antropologjike "Xhubleta"…

1 month ago

Veshjet tradicionale të krahinës së Tropojës

Në Tropojë ( Malësia e Gjakovës) tradicionalisht janë përdorur dhe ende vazhdojnë të përdoren shumë varianteveshjesh popullore. Për burrat përdoren veshjet me tirq dhe me kapuçin…

2 years ago

Motiv (fragment) kultik shkeputur nga veshja e lashte e Xhubletes

Motiv (fragment) kultik shkeputur nga veshja e lashte e Xhubletes Shqiptare. Motiv (frament) kultik shkeputur nga veshja e Lashte e…

2 years ago