Më shum

  AKU shkon në fshat, kontroll produkteve bujqësore

  Cilësia e produkteve që prodhohen nga fermerë e qarkut të Beratit në tokat bujqësore dhe në serat e mbyllura ka nxjerrë në terren 2-ditët e fundit inspektorët e AKU-së Berat.

  Në kuadër të masave për garantimin e sigurisë ushqimore, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU) ndërmori 2-ditët e fundit,aksione të befasishme në terren, duke bashkërenduar dhe koordinuar veprimtarinë inspektuese mes Drejtorive Rajonale Fier dhe Berat.

  Plani i monitorimit të serave me prodhime të ndryshme bujqësore, është organizuar nga Drejtoria e Përgjithshme e AKU-së së Beratit,e cila në çdo subjekt të kontrrolluar ka marrë mostrat e perimeve të ndryshme, për t’i dërguar në Laborator në Tiranë, ku edhe do të ekzaminohet cilësia e tyre,nëse është “bio” apo nëse është abuzuar me sasinë e pesticideve hormonale.

  Zbatimi i këtyre kontrolleve në terren,është kryer në zonat ku ushtrojnë aktivitetin e tyre Pikat e Grumbullimit të Perimeve,në fshatra të ndryshme të qarkut të Beatit.

  Kontrollet kanë pasur si qëllim kryesor,përdorimin ose jo të preparateve kimike mbi normën e lejuar në serat e zonave të Beratit e Fierit, ku trupat inspektuese të AKU-së kanë kryer verifikime kontrolluese në magazinat që ushtrojnë aktivitet për “Ruajtjen dhe shitjen e fruta-perimeve me shumicë”.

  Burimet zyrtare të AKU-së,bëjnë me dije se,gjatë këtyre dy ditëve janë inspektuar një numër i konsiderueshëm subjektesh me këtë natyrë aktiviteti,duke u marrë mostra për analizim në laborator për mbetjet pesticide.

  Të njëjtat burime konfirmojnë se,për rastet kur është konstatuar mospërmbushje e kërkesave ligjore, inspektorët kanë marrë masa administrative ndaj subjekteve.

  AKU konfirmon se,shkeljet e konstatuara në subjekte kanë pasur të bëjnë kryesisht me mangësi në dokumentacionin për gjurmueshmërine e produktit. AKU deklaron se,edhe pse në ditë pushimi, kontrollet do të vazhdojnë në të gjithë operatoret e biznesit ushqimor dhe në pikat e grumbullimit të fruta perimeve.


  Latest news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  Related news

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Arsyet Përse Ju Bien Flokët – Gabimet Që Mund T’i Ndreqni Që Tani

  Krehja e flokëve kur janë të lagur i këput dhe i shkul ato. Foto: Flickr Flokët u bien të gjithëve. Qimet këputen dhe...

  Përmirësoni Tretjen me Vaj Ulliri – 4 Kura Natyrale që Mund t’i Përgatisni në Shtëpi

  I pasur në vlera kurative, vaji i ullirit mbetet mbreti i shëndetit të mirë. Foto: Flickr Problemet me stomakun , fryrja apo dhimbja...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here