Më shum

  Fshatrat shqiptarë/ Gjinari, perla e Elbasanit

  Gjinari,një fshat turistik që është përcaktuar si perlë e Elbasanit do të jetë ndalesa e rradhës e gazetares Ilnisa Agolli në “Fshatrat e Shqipërisë”.

  Vetëm 25 km larg qytetit, kjo zonë është e rrethuar me pisha të shumta në lartësinë e Bukanikut, i cili është 1800 m mbi nivelin e detit Ajo që e dallon Gjinarin nga fshatrat e tjerë rretheqark, është klima me resurset e veta natyrore.

  Oksigjeni, relievi malor, mikëpritja e banorëve, ushqimi tradicional dhe produktet bio e kthejnë këtë fshat në preferuain e vizitorëve.

  Një tjetër e veçantë e fshatit Gjinar, është toleranca fetare, për të cilën rrëfejnë vetë banorët. Specifikisht, rreth historikut të dy emrave që mbartin.

  Kishat e shumta gjithashtu, janë ato çfarë mund të gjeni në Gjinar. Kryesisht të ndërtuara në mesjetë si ajo e Shën Kollit në Shelcan e pikturuar nga ikonograf Onufri më 1554, deri tek ato të rikonstruktuara në zemër të fshatit.

  Për të mos harruar në fund, drurët shumë shekullorë. Dushqet gjigante, veçanërisht “Dushkun e Llashanit” i cili sipas legjendës përgjatë viteve të kohës ruan një sekret.

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here