Kartolina të vjetra nga Shqipëria/ 1914-1918

A keni parë ndonjëherë kartolina të vjetra nga Shqipëria? Keni interes të dini si dukeshin qytetet shqiptare një shekull më parë?

Po ju paraqesim me koleksionin e rrallë të kartolinave të krijuara nga shtëpia botuese gjermane Purger & Co, të cilat datojnë nga viti 1914 në vitin 1918. Koleksioni i plotë është publikuar në adresën albanianphotography.net, themeluar nga studiuesi i njohur Robert Elsie (1950-2017). Për fotot e mëposhtme i jemi mirënjohës adresës së lartpërmendur.

Kalaja e Shkodrës, 6 shtator 1914.
Kalaja e Rozafës, rreth vitit 1917.
Shkodra, rreth vitit 1917.
Kalaja e Krujës, viti 1918.
Durrës, viti 1914.
Tirana, viti 1917. 
Vlora, viti 1914.
Saranda, 15 tetor 1914.
Grup shqiptarësh në anije, viti 1914.

By SHQIP

Founder and CEO në shqip.info / Ideues dhe krijues për shqip.info! Më moton : Shqipëria do të jetë më pranë jush gjithmonë!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *