Më shum

  Shqiptarët po braktisin Shqipërinë, të parët për azil

  Një raport i nxjerrë nga Bashkimi Europian i cili citohet sot nga mediat e huaja, evidenton se shqiptarët këtë vit janë të parët pas shtetasve të Venezuelës për kërkim azili në BE.

  Raporti i Shërbimit Europian për Mbështetjen e Azilantëve, evidenton se janë 7100 kërkesa për azil nga shtetas shqiptarë të cilët aplikojnë për herë të parë në vitin 2019 në vende të ndryshme europiane.

  Këtu përmenden vetëm 7100 kërkesa të refuzuara nga janari deri në maj 2019 sepse edhe disa dhjetëra mijë të tjerë kanë aplikuar gjatë 2019 dhe janë duke pritur përgjigje.

  Shkaqet e shtimit serioz të kërkesave për azil, dukshëm gjenden tek kriza politike e gjatë që ka përfshirë Shqipërinë që prej fundit të vitit 2016 duke patur intensitet periodik të vazhdueshëm derisa e ka futur vendin në rreth vicioz vitin aktual.

  Shqiptarët në një pjesë të madhe të tyre po e shohin të vrarë shpresën se mund të jetojnë në vendlindje e tyre. 

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here