Më shum

  Holanda sqaron votën “jo” për Shqipërinë: Duam rezultate në luftën ndaj krimit dhe korrupsionit

  Holanda vlerëson dhe mirëpret hapat që Shqipëria ka ndërmarrë, veçanërisht në lidhje me reformën gjyqësore dhe procesin e vettingut. Një proces tepër i rëndësishëm dhe unik për rajonin.

  Politika e BE-së bazohet në kushtëzimin e drejtë dhe rigoroz, për tu siguruar që reformat, në vendet që aspirojnë të jenë pjesë e Bashkimit Europian janë të qëndrueshme dhe të pakthyeshme.

  Por janë gjithashtu disa hapa në veçanti, në lidhje me luftën ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar, që Shqipëria ka ende nevojë të plotësojë përpara përmbushjes së kritereve të vendosura nga Këshilli, në qershor të vitit 2019, para se të hapen negociatat për pranimin në BE.

  Parlamenti i Holandës, në datën 12 të muajit qershor, miratoi një mocion ku i kërkonte qeverisë të mos pranojë për hapjen e negociatave me Shqipërinë. Një vendim nga Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme, që në datën 18 qershor të hapen negociatat e pranimit do të ishte i parakohshëm.

  “Në inkurajojmë qeverinë e Shqipërisë që të vazhdojë në rrugën që ka nisur. Jemi të qartë se sa i vështirë është procesi i pranimit dhe do të vazhdojmë të suportojmë Shqipërinë në reformat e saj, aq sa ne mundemi, veçanërisht në fushën e sundimit të ligjeve”, thuhet në njoftimin e Ambasadës./Top Channel

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here