Më shum

  Shqiptarët racë e pastër Ariane!

  KRYETARI. Z. Erickson, unë do të doja të bëja një pyetje.
  Cilat janë shqiptarët, etnikisht? Ju thoni për ta të kenë qenë aty përpara të gjitha racave të tjera. Cilët janë ata?
  Z. ERICKSON. Z. Kryetar, etnologët dhe antropologët nuk janë absolutisht në një mendim të vetëm për sa i përket origjinës së shqiptarëve, por janë praktikisht në një mendim se ata përbëjnë një mbetje të racës pellazgjike, e cila ndërtoi blloqet e mëdha të gurta në Ballkan; se pas ardhjes së racës ata ishin në tri degë.
  KRYETARI. Atëherë, ata janë Arianë?
  Z. ERICKSON. Po.
  Epirotasit, maqedonasit dhe ilirët flisnin të gjithë gjuhë të njëjtë ose degë të së njëjtës gjuhë.
  KRYETARI. Gjuha e tyre është me prejardhje ariane.
  Z. ERICKSON. Po, me një strukturë si latinishtja.
  Senatori MOSES. A bëhet mësimi në shkollën e Elbasanit në gjuhën shqipe?
  Z. ERICKSON. Jo, në Shqipëri nuk ka pasur shkolla ku të lejohej gjuha shqipe; por ai (mësimi) ka qenë në italisht.
  KRYETARI. Seanca është mbyllur.
  ———————————–
  Albania:
  Statements of –
  C . Telford Erickson 971
  C. A. Chekrezi 1001
  C. A. Dako 1005
  Titulli: Treaty of peace with Germany:
  Hearings before the Committee on Foreign Relations, United States Senate, sixty-sixth Congress, first session on the Treaty of peace with Germany, signed at Versailles on June 28, 1919, and submitted to the Senate on July 10, 1919, by the President of the United States
  Autori: United States. Congress. Senate. Committee on Foreign Relations
  Botues: Government Printing Office, Washington 1919

  Latest news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  Related news

  Cohu Shqiptar!

  Në këmbë o Shqiptar që vendin tuaj e doni, Pash atë gjak që kanë derdh t´parët fjalën...

  “Atje në Nikaj – Mërtur ”, titullohet kënga më e re nga Gjergj Gjonaj

  Këngëtari Gjergj Gjonaj ka sjellur projektin e tij më të ri muzikor. “Atje në Nikaj - Mërtur ”, titullohet...

  Historia e fshatit Mandrica ne Bullgari. Ruajtja e rrenjeve dhe refuzimi per tu bere bullgare, turq apo greke

  SHPËRNGULJA E SHQIPTARËVE NË TROJET E BULLGARISË SË SOTME KA NJË HISTORI TË GJATË. EKZISTOJNË BURIME ME KARAKTER LEGJENDAR QË DATOJNË ARDHJEN...

  Besnik Palnikaj dy fjalë për poetin e madh Gjergj Fishta , fjalë zemre.

  Gjergj Fishta është e para figurë që nderoi Shqipërinë ndërkombëtarisht duke u nominuar për çmimin Nobel. Prej ku lidhen retë...

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here