Tag: Albania Arkeologji

  • Qytetërimi i Pelionit të lashtë, historia e të fshehtat e saj

    Tashmë dimë se vlerat e qytetërimit ilir të Korçës bëhen edhe më të dukshme veçanërisht në bronzin e vonë shekujt XV-XII p. e. s. dhe në periudhën e kalimit për ne hekur, kur metali hyn gjerësisht në prodhimin e veglave të punës, armëve dhe stolive trupore.

  • Mbretëria Ardiane, zbulohet qyteti ilir i para 2300 vjetëve në Bushat

    Mbretëria Ardiane, zbulohet qyteti ilir i para 2300 vjetëve në Bushat

    Fatmira Nikolli – Në pamje të parë, i ngjante vetëm një toke bujqësore. Deri në vitet 1990, aty qe vendosur edhe një repart tankesh. Në vitet 1980 u gjetën krejt rastësisht varre antike, mandej një fontanë e prapë, ajo dukej si një fushë krejt e zakonshme, derisa një grup arkeologësh duke përdorur metoda invasive, hasi në…