Categories
Histori Të gjitha

Devolli apo Pirgu?! Historia e skelës mesjetare të Myzeqesë

Autorët : Ilirjan Gjika dhe Etnor Canaj Do të ishte kjo kullë-fortesë, që do të ruhej në kujtesën popullore si “Kulla e Pirgut”. E frekuentuar gjatë gjithë kohës nga popullsia vendase, për shkak të ekzistencës pranë saj kishës së Shën Marinës, kulti i së cilës përkujtohet çdo vit, gjatë stinës së verës. Mbi këtë bazë […]