Categories
Histori Të gjitha

Gjama e burrave rituali mortor në zhdukje e siper

“Gjama e burrave” është një traditë e lashtë që ka përcjell popullin shqiptar për disa shekuj në veçanti në Veri të Shqipërisë. Megjithatë kjo traditë ka nisur të zhduket dhe të vetmit që po e mbajnë gjallë janë pleqtë e këtyre vendeve veriore. “Gjama e burrave”, është një traditë që është përdorur nga burrat shqiptar […]