Categories
Shëndeti

Ushqimet që ndihmojnë në metabolizmin tuaj

Një diet që në përbërje të saj ka përqindje të ulët fibrash, mosha e vjetër dhe mos kryerja e ushtrimeve fizike janë faktorët kryesorë në dëmtimin e metabolizmit tuaj. Një diet që në përbërje të saj ka përqindje të ulët fibrash, shkruan shqip.info mosha e vjetër dhe mos kryerja e ushtrimeve fizike janë faktorët kryesorë […]

Categories
Gjuha Shqipe

Shenjat e pikesimit

Shenjat kryesore të pikësimit janë :  pika(.),   pikëpyetja(?), pikëçuditja(!), tri pikat(…), presja(,), pikëpresja(;), dy pikat(: ), thonjëzat(” „), viza lidhëse(-) . Pika , pikëpyetja , pikëçuditësja , dhe tri pikat përdoren në fund të fjalisë për të shënuar pushimin që ndan dy fjali në gjuhën e folur . Pika shënon intonacionin zbritës që shoqëron zakonisht fundin e […]